Uzkodu mērcītes ar kokosriekstu pienu - avokado, biešu, selerijas un humusa variācijās

by - 23:49


Blenderis, lai šovasar kļūst par Tavu labāko virtuves draugu :)

Redz, kādas lieliskas mērcītes, ar ko papildināt dārzeņu plati vai iemērkt kādu sēkliņu kraukšķi vai citu uzkodiņu, vai ēst kaut vai tāpat vien karotēm, cik ļoti garšīgs tāds biezenītis sanāk un turklāt tādus var sameistarot pāris sekunžu laikā! :)

Visas receptītes pagatavotas pēc viena visvienkāršākā principa un šoreiz vienojošais produkts visos biezenīšos būs kokospiens!

Tātad pagatavošana gaužām elementāra: visas sastāvdaļas blenderī iekšā un kuļam līdz vēlamajai konsistencei! Lielas brīnumspējas nevajag, vai ne? Tik vien kā labu blenderi! :)

Arī katras sastāvdaļas daudzumu domāju vislabāk variēt pašiem, pēc savas gaumes, izjūtas, vēlmēm un garšu kārpiņām - ja gribās šķidrāku, vairāk pieliet ūdeni vai kokospienu, ja gribās pikantāku - pielikt kādu asāku garšvieliņu, un eksperimentēt, pievienojot savus mīļākos produktus :)


Turku zirņu pikantais 

  • turku zirņi (man bija konservētie, notecināti, noskaloti) 
  • kokosriekstu piens 
  • sezama sēkliņas 
  • grauzdēti indijas rieksti 
  • garšvieliņas: kaijenas pipars, čilli, kurkuma, muskatrieksts, melnie pipari, šķipsniņa himalaju sāls 

Piezīmes: šoreiz sataisīju šo tādu mazliet šķidrākas konsistences, kā pārējie biezenīši, jo pasniedzu kopā ar dārzeņu plati, kā mērcīti - ļoti labs salikums! :)


Avokado pufīgais muss ar kātu seleriju

  • avokado 
  • selerijas kāti 
  • kokosriekstu piens 
  • Indijas riekstu sviests 
  • valriekstu eļļa 
  • citrona sula 
  • melnā sāls, citronpipari 
  • citrona sula 

Piezīmes: sanāca pufīgs, maigs un perfekts gan garšā, gan konsistencē, apēdās tāpat ar karotēm vien! :) Bet vispār ideāli iederās, kā mērcīte čipsiem vai rupjmaizes grauzdiņiem, vai jebkādām kraukšķīgām uzkodām, piemēram, arī šiem burkānu-sēkliņu kraukšķiem!


Avokado-sezama biezais muss

  • avokado 
  • kokosriekstu piens 
  • Tahin (jeb sezama sēkliņu) pasta 
  • sezama sēkliņas 
  • ķirbju sēkliņas 
  • grauzdēto sezama sēkliņu eļļa (Vom Fass - lasi šeit
  • Parmesan tipa cietais siers vai rauga pārslas (kā man šajā gadījumā - par tām vairāk lasi šeit
  • melnie pipari, jūras sāls, muskatrieksts 
  • citrona sula 

Piezīmes: Arī šis līdzīgs iepriekšējam avokado krēmam, tikai nedaudz biezāks konsistencē, turklāt burvīga sierainās un sēkliņu riekstainās garšas saspēle!


Saldi pikantā biete

  • follijā cepta biete 
  • nedaudz kokospiens 
  • timiāns 
  • lazdu riekstu eļļa 
  • nigellas sēkliņas 
  • ingvera un vīnogu kauliņu balzāmetiķis (no VomFass, sīkāk šeit
  • kaijenas pipari, Himalaju rozā sāls, melnie pipari, sarkanās paprikas pulveris 



Selerijas saknes biezenītis

  • selerija 
  • kokosriekstu piens 
  • nedaudz Grieķu jogurts 
  • baltais sīpols 
  • melnās sezama sēkliņas 
  • kurkuma, čilli, ingvers, Garam Masala garšviela, muskatrieksts 
  • Parmesan siers vai rauga pārslas (vegāns siera aizvietotājs - sīkāk šeit

Piezīmes: Šos pēdējos divus beizenīšus, manuprāt var pat ēst, kā pamatēdienu, aizstājot ierasto kartupeļu biezeni! Šie būs ne mazāk gardi un sātīgi, bet pavisam jaunas garšas nianses, ko paspilgtina kokosriekstu piena austrumnieciskā noskaņa! Perfekti sader ar šašliku vai citiem gaļas ēdieniem un šis selerijas biezenītis arī ar grilētu zivtiņu būs tieši laikā :) Vai ēd tos vienkārši ar svaigu zaļumu un salātu devu!

Bet tik pat labi, vari pagatavot nedaudz šķidrākā konsistencē un arī izmantot, kā uzkodu mērcīti gan pie dārzeņiem, gan čipsiem un citām kraukšķīgām uzkodām!

Lai priecīgas un krāsainas vasaras ballītes!

You May Also Like

0 comments