Labrīt, ar smūtiju!

by - 12:47

Kāpēc smūtiji ir tik veselīgi un vērtīgi mūsu organismam?

Ne vien tikai tāpēc, ka vienā kokteiļa glāzē ietilpinam milzu devu vitamīnu un uzturvielu, ko sniedz zaļumi, augļi, dārzeņi un superfūdi, bet arī tāpēc, ka sablenderējot šos visus produktus ar piemērota blendera palīdzību sasmalcināti tieši tā, lai mūsu organisms tos spētu no tiem iegūt maksimālu labumu!

Fakts, lai gan nepatīkams, bet pierādīts - zinātnieki apgalvo, ka ar katriem 10 gadiem, organisms spējīgs uzņemt par 10% mazāk uzturvielu. Un pie tam mūsdienu steidzīgajā ritmā, kad ne vienmēr kārtīgi sakošļājam pārtiku (atzīstas, kurš tiešām katru kumosiņu sakož 38 reizes vai līdz putriņas konsistencei?!!), mūsu organismam ir arvien grūtāk uzņemt vērtīgās uzturvielas pat no visveselīgākajiem prouktiem, jo tie vienkārši netiek pietiekami sašķelti un līdz galam tādējādi neuzsūcas organismā. Tāpēc talkā nāk neviens cits, kā BLENDERIS! 

Ne velti  nutribullet blendera ražotāji uzsver, ka ar šīs īpašās tehnoloģijas palīdzību produkti tiek sasmalcināti un sasķelti līdz tādam šūnu līmenim, kas īpaši viegli pēc tam uzsūcas un tiek pārstrādāti organismā! 

Nu re, tas tādam nopietnam un garam ievadam, bet tālāk jau pie garšīgā un patīkamā - pāris gardum gardām un, ai, cik ļoti vērtīgām smūtiju idejām!

Visas sastāvdaļas norādītas aptuveni 2 mazākām vai 1 mega lielai smūtija glāzei! Bet vispār jau proporcijas un šķidruma daudzumu jāskatās pēc saviem ieskatiem - vienam patīk biezi smūtiji, citriem šķidrāki kokteilīši ;)

Burkānu-zemeņu prieks:
  • 1 liels burkāns 
  • 1 ābols 
  • 1 liela sauja zemeņu 
  • 1 TK linsēklas 
  • 1/2 TK čia sēkliņu 
  • 1/2 glāzes svaigi spiestas apelsīna suliņas 
  • 1-1,5 glāzes ūdens vai kokosriekstu piens, vai abi sadalītie vienādās proporcijās
  • 2 gb. ledus 

Maigi zaļais brīnumspēka smūtijs ar spirulīnu: 

Šī kokteiļa īpatnība ir tā, ka liekas - nevienu zaļo produktu, jau es šeit nepievienoju - ne man kale kāposts, ne spināti, ne avokafdo, bet ar katru nākamo blenderēšanas minūti kokteilis iegūs arvien interesantāku un interesantāku zaļo nokrāsu! Un lūk tad arī brīnumainais krāsu pārvērtību iniciators - superfūds "spirulīna". 

Priecājos, kā maz bērns, skatoties, kā mans kokteilis blenderī maina krāsu ik sekundi! Priecājies arī Tu! Tik nepārspīlē ar spirulīnas daudzumu, ja sāc draudzēties ar to pirmo reizi - garša, patiesi, mazliet specifiska ;)
  • 1/2 burkāns 
  • 1 bumbieris 
  • 1 ābols 
  • 1 banāns 
  • 1/2 citrona sulas 
  • 1 ĒK kokosrieksta skaidiņu 
  • 1/2 TK Ceilonas kanēlis 
  • 1/2 TK spirulīnas pulvera (iesākumam, ja neesi pieradis pie šīs garšas, iesaku pievienot pat mazāk šo pulveri, jo tā garša tomēr ir jūtama un tā ir diezgan specifiska) 
  • 1/2-1 glāzes kokosriekstu piens 
  • 1/2-1 glāzes ūdens 

Mačas tējas un kaijenas piparu pikanti maigais smūtijs:
  • 1/2 burkāns 
  • 1 liels selerijas kāts 
  • 1 liela sauja spinātu 
  • 1/2 saldēta banāna 
  • 1 ābols 
  • 1/2 TK Ceilonas kanēlis 
  • šķipsna kaijenas piparu 
  • šķipsna kurkumas 
  • pilīte mucā noturēts ābolu balzametiķis no VomFass 
  • grieķu jogurts 
  • 2 ĒK Indijas rieksti 
  • 1 TK ķirbju sēkliņu, sezama sēkliņu un linsēklu mix 
  • 1 TK Mačas zaļās tējas pulvera 
  • ūdens vai kokosriekstu piens (vai abi vienādās proporcijās)
  • ledus pēc vajadzības

You May Also Like

0 comments