Svaigā, aukstā biešu zupa neierastā versijā

by - 03:47

Vasara ir auksto zupu laiks, bet vasara ir arī smūtiju laiks, tāpēc apvienoju visu vienā, pagatavoju veselīgu smūtiju - krēmzupu!

Īpaši laba alternatīva aukstajai biešu zupai tiem, kas uzturā nelieto kefīru un citus piena produktus, bet tik pat ideāla jebkuram, kam gribās sātīgu un gardu biešu auksto zupiņu veselīgam garam!

Sastāvā 2 porcijām:
  • 1 paliela biete (nevārīta, sagriezta gabaiņos) 
  • selerijas kāts 
  • 1 mazs ābols 
  • sauja sagriezta svaiga jaunā kāposts 
  • sauja spinātu 

Garšvielas: 
  • kaijenas pipari 
  • nigellas sēkliņas 
  • Himalaju sāls graudiņi 
  • kurkuma 

Garšas niansēm: 
  • ābolu etiķis 
  • ķlirbju eļļa 
  • ķirbju sēklas 
  • citona sula 
  • dilles 

Pasniegšanai:
  • kokosriekstu piens 
  • melnās sezama sēkliņas 


Šķidrajai daļai: ūdens - daudzumu skatoties pēc saviem ieskatiem, un pievienojot blenderēšanas laikā, lai saprastu, cik šķidru vai biezu zupiņas konsistenci vēlamies!

Turklāt, ja esi skrējienā un nav laika paēst, tad atliek tik pieliet vairāk ūdens un iznāks arī dzerams smūtijs! (Protams ne salds, kā ar banāniem, mango un citiem gardumiem :P Bet gana sātīgs un ātrs ēdienreizes aizvietotājs, kas pilns ar vērtīgām uzturvielām un vitamīniem, gan! :))

Kā vienmēr, droši iesaku paļauties gan uz savām vēlmēm un garšu kārpiņām, gan mājās pieejamajiem produktiem, eksperimentējot gan ar dārzeņu daļu, piemēram, pievienojot svaigu gurķi selerijas vai ābola vietā, pievienojot salātu mix spinātu vai kāposta vietā, vispār ideāli, ja vari pievienot biešu salātlapiņas, tāpat arī garšvielas, katram tomēr sava gaume - lieckaut vai tikai kripatiņu sāls un melnos piparus! 

Eļļu un etiķu pasaule arī ir bagāta, es katru reizi lieku klāt pēc tā brīža sajūtām, piemēram, lazdu riekstu eļļa un dateļu etiķis, sezama sēkliņu eļļa un vīnogu kauliņu balzametiķis... un tā var turpināt visdažādākās kombinācijas! :)

Pagatavošanai atkal talkā nāk blenderis, tik jāpiemin, ka šeit liela loma būs jaudīgam blenderim cieto dārzeņu apstrādāšanai (man šī zupiņa izdevās perfektas konsistences ar #Nutribullet.lv, kas ne tikai tiek galā ar svaigo nevārīto bieti, bet arī blenderēšanas procesā sašķeļ produktus tā, lai tie būtu organismā vienkāršāk pārstrādājami un rada vienmērīgu zupiņas konsistenci)! - Tātad visas sastāvdaļas blenderī iekšā un kuļam līdz vēlamajai konsistencei. Etiķi, eļļu un garšvielas pievienoju kādu mirklīti līdz kulšanas beigām, kad zupiņa jau gandrīz gatava!

Ieteikums: karstā vasaras dienā, ideāls variants ir pievienot arī kādu ledus kubiciņu, lai zupiņa iegūtu īpaši atsvaidzinošu un "uzputojošo" efektu :)

Pasniegšanai: Pasniedz un baudi zupiņu pārkaisītu ar labi daudz zaļumu un vai dažādu sēkliņu (sezama, ķirbju, saulespuķu, linsēklām, čia). vari piebert arī kādu saujiņu fetas siera kubiņu vai svaigā kazas siera, bet sātīgākām garšām piestāvēs arī sadrupināts zilais siers, savukārt manā versijā zupiņa tika baudīta ar kokosriekstu piena un melno sezama sēkliņu garnējumu.

You May Also Like

0 comments