Veselīgais launags - pavasara zaļumu smūtijs un kvinojas kēksiņi!

by - 23:16

Saulīte mijas ar lietu, bet pateicoties tam, aiz loga viss pamazām plaukst un zeļ!

Tieši tagad ir īstais laiks izmantot sezonālās veltes arī savu veselīgo smūtiju pagatavošanai un pēcpusdienas "kafijas pauzē" baudīt šo vitamīnu devu kopā ar gana veselīgiem, olbaltumvielām un šķiedrvielām bagātīgajiem kvinojas-auzu kēksiņiem. Pamēģini! :)

Smūtija sastāvā:
  • sauja lakšu 
  • sauja skābeņu 
  • sauja spinātu 
  • 1 rabarbers 
  • 1 burkāns 
  • sauja saldēta mango 
  • sula no viena sarkanā apelsīna 
  • 1 TK Indijas riekstu sviesta 
  • 1 ĒK indijas rieksti 
  • Ceilonas kanēlis 
  • vio kurkuma 
  • valrieksti dekoram 

Vienu daļu šī smūtiju baudīju koši zaļajās noskaņās, papildinot ar veselām valriekstu pusītēm, bet otru daļu pārvērtu šokolādīgā kafijas smūtijā, blenderī pievienojot tējkaroti kerobas pulvera un 2 ĒK stipras kafijas un, baudot pasniegtu ar čia sēkliņām!

Kvinojas - auzu pārslu - burkānu kēksiņu sastāvā:
  • 1,5 glāzes vārīta sarkanā kvinoja 
  • 1 glāze auzu pārslas 
  • 1 glāze pilngraudu auzu pārslu milti 
  • 1 nepilna TK cepmampulveris 
  • 2 ĒK zirņu milti 
  • 2 ĒK pilngraudu milti 
  • 4 ĒK mandeļu eļļa 
  • 150 g grieķu jogurts 
  • 1 liela ola 
  • 1 TK linsēklas 
  • 1 ĒK vaniļas cukurs 
  • 1 ĒK brūnais cukurs 
  • 2 ĒK brūnā cukura sīrups 
  • 1 TK Ceilonas kanēlis 
  • 1 burkāns - sarīvēts vai sīki sasmalcināts blenderī 
  • sauja valriekstu - salazuti sīkākos gabaliņos (un daži veselie atstāti dekoram) 
  • ūdens - pēc vajadzības 
Vispirms atsevišķā bļodiņā sakuļu olu ar brūno cukuru, pievienoju grieķu jogurtu, brūnā cukura sīrupu (vai medu, vai kļavu sīrupu) un eļļu (kokosa, mandeļu, sezama - pēc izvēles), bet otrā bļodiņā samaisu visu veidu miltus ar auzu pārslām, kvinoju, cepampulveri, kanēli, linsēklām un vaniļas cukuru.

Kad abi maisījumi gatavi, tad pievienoju "mitro" daļu "sausajai", viegli samaisot viendabīgā mīklā, un pievienoju arī sasmalcinātu (vai sarīvētu) burkānu un sadrupinātos valriekstus. Viegli iecilājot, iemaisu tos iekšā un pildu mīklu kēksiņu formiņās. Atliek tik pagaidīt, kamēr aptuveni 25 min kēksiņi cepas 180 grādos un tad aiz nepacietības gribās tos jau karstus tikko no krāsns arī nobaudīt! 

Turklāt kēksiņi savu mitro un mīksto konsistenci nezaudēja arī vēl trešajā un ceturtajā dienā! 

Gardi gan kopā ar veselīgo zaļo smūtiju vai zaļo-kafijas-šoko smūtiju, gan vieni paši vai pārbērti ar kanēli, čia un banānu šķēlītēm... 

....gan arī pasniegti burvīgā deserta duo: 
kēksiņš ar svaigsiera krēma cepurīti pasniegts kopā ar kokosskaidās-rudzu pārslās ceptu halvas saldējumu :) mmmm... :)

You May Also Like

0 comments