Veselīgie raw Snikerīši! Fantastiski gardi un bez papildus saldinātājiem!

by - 04:45

Kārtējais tiiiiiik nereāli garšīgais eksperimenta rezultāts!

Jaunums kategorijā veselīgie našķi jeb improvizācija par tēmu veselīgais Snicker! 

Šo var ēst bez sirdsapziņas pārmetumiem, ka apēdam n-tos gramus cukuru, slikto e-vielu, hidrogenēto tauku un citu negatīvu sastāvdaļu! 

Nē, šeit nebūs nekā no tā visa - tikai dabīgs saldums no datelēm, labi daudz veselīgo riekstiņu un sēkliņu, kokosa eļļa, nesaldināts kakao un prieks... daudz daudz prieka un iedvesmas :))

Gardo Snikerīšu sastāvā:

Pamatnītei:
  • aptuveni vienādās daļās: mandeles - saulespuķu sēkliņas - kokosriekstu skaidiņas - kopā apmēram 200 g
  • 5-7 dateles
  • 1 TK kerobas pulvera (vai nesaldināta kakao)
  • 2 ĒK kokosriekstu eļļas
Ar riekstiņiem, sēkliņām un kokosskaidiņām droši var variēt proporcijas pēc saviem ieskatiem, kā arī aizvietot kādu no sastāvdaļām ar citiem riekstiņiem, piemēram, zemesriekstiem vai lazdu riekstiem, vai arī ņemt lielāku mandeļu proporciju

Karameles kārtai:
  • aptuveni 12 dateles
  • 3 žāvētas aprikozes
  • apmēram 6 ēdamkarotes Indijas riekstu sviesta
Daudzums jāskatās uz aci, blenderēšanas laikā, pievienojot papildus datelītes vai Indijas riekstu sviesta, pēc nepieciešamības
Šokolādes pārlējums:
  • 3 ĒK kokosriekstu eļļas
  • nesaldināts kakao pulveris
Nenorādīju konkrētu daudzumu kakao pulvera, jo arī šis jāskatās gatavošanas procesā, pakāpeniski berot klāt izkausētai kokosriekstu eļļai un maisot, līdz izveidojas viendabīga kausētas tumšās šokolādes konsistences masa.

Pagatavošana:

Pats process pavisam vienkāršs un patiesībā gana skaidrs un paredzams jau no iepriekš aprakstītā :)

Tātad, galvenajā lomā - blenderis, smalcinātājs, virtuves kombains - kas nu atrodas Tavā virtuvītē un tiek izmantots šādu darbiņu darīšanai!

Pamatnītei sablenderēju mandeles, saulespuķu sēkliņas un kokosriekstu skaidiņas līdz miltainai konsistencei. Pievienoju nedaudz pamērcētas dateles, kerobas pulveri un kokosriekstu eļļu un sablenderēju līdz ķēpīgas konsistences graudainai masai. Šajā brīdī varat izvēlēties, kāda būs jūsu Snikerīšu forma, jo tagad iegūtā masa jāiespiež mafinu formiņās, vai jāizveido kvadrātiņi, vai jebkādā citā formā un izskatā jāizveido savu gardumu pamatnītes.

Pildījumam sablenderēju dateles, aprikozes un Indijas riekstu sviestu krēmveida masā, pieblenderēju klāt arī nedaudz kokosriekstu eļļas un izveidojušos pufīgās konsistences karameli jau droši var likt uz sagatavotajām riekstu pamatnītēm. 

Un, kas gan būtu Snikers bez šokolādes. Gatavošanas process jau aprakstīts pie sastāvdaļām- izkausētā kokosriekstu eļļā, nepārtraukti maisot, palēnam beru kakao, tā turpinot tik ilgi, līdz izveidojas kausētas šokolādes izskata masa. Ar iegūto pašgatavoto šokolādi pārleju snikerīšus, ieskaujot `karameles` kārtu šokolādes apvalciņā un viss - veselīgs un dabīgs našķis gatavs! Turklāt rezultāts daudz garšīgāks, kā ierastais snikers batoniņš! :)

Pirms nobaudīšanas snikerīšus ieliku uz stundiņu saldētavā, bet pēc tam līdz pasniegšanai uzglabāju ledusskapī! Ja vēlies, vari uzglabāt saldētavā šos gardumus arī daudz ilgāku laiku, bet tad jāpaslēpj saldētavas tālākajā stūrī, savādāk tie apēdīsies nepiedodami ātri :)

You May Also Like

2 comments

  1. Atbildes
    1. Pagaidām vēl ir sākotnējā reklāmas (pašizmaksas) cena - 1,40 Eur/gab. (lieluma ziņā viens šis raw gardums ir aptuveni standarta kēksiņa formas diametrā) ;)

      Lai jauka diena! :)

      Dzēst