Auzu pārslu-riekstu-žāvēto auglīšu pilngraudu mafini!

by - 07:30

Pufīgi, mīksti un kārdinoši mafini, kuri noteikti neatstās vienaldzīgus arī kūku un saldumu neēdājus, jo šie nav nedz trekni, ne arī īpaši saldi, toties ar gana daudz riekstiem un žāvētiem auglīšiem!

Aptuveni 12-15 standarta izmēra mafinu pagatavošanai būs nepieciešams:

Sausās sastāvdaļas:
  • 100 g pilngraudu milti
  • 80 g auzu pārslu milti vai samaltas auzu pārslas
  • 80 g zemesriekstu milti vai samalti zemesrieksti (bet kokosriekstu mīļiem - kokosriekstu milti)
  • 40 g brūnā cukura
  • 1 TK vaniļas cukurs
  • 1 TK cepamais pulveris
  • šķipsniņa sāls
  • 1/2 TK kanēlis
Mitrās sastāvdaļas:
  • 250 g beztauku grieķu jogurts
  • 1 ola
  • 80 g eļļa - man šoreiz bija 40 g mandeļu eļļa un 40 g sezama eļļa, bet var ņemt arī kokosriekstu vai citu savu iecienītāko eļļu
  • 100 g auzu piens
  • 1 ĒK riekstu sviesta
  • 2 ĒK griķu medus (vai jebkurš cits medus/kļavu sīrups/agaves sīrups)
Papildinājumam:
  • 50 g dateles - sagrieztas nelielos gabaliņos
  • 50 g žāvētas aprikozes - sagrieztas nelielos gabaliņos
  • 2 ĒK magoņu sēklas
  • 2 ĒK sakapātu riekstu - man šoreiz bija Indijas riekstu, pekanriekstu un lazdu riekstu mix
  • 40 g tumšā šokolāde - sakapāta nelielos gabaliņos

Pagatavošana:

Lielā bļodā sajaucu visas sausās sastāvdaļas.

Citā bļodiņā viegli sakuļu olu, pievienoju jogurtu. Kad jogurts ar olu sajaukts, pievienoju arī pienu. Kad no olas, jogurta un piena iegūta viendabīga masa, tad pievienoju arī zemesriekstu sviestu, šķidru medu un eļļu un visu samaisu viendabīgā krēmveida mīklā.

Bļodā, kur samaisītas visas sausās sastāvdaļas, vidiņā izveidoju bedrīti, kur uzmanīgi pievienoju slapjo sastāvdaļu krēmveida masu un viegli iemaisu to sausajā daļā, lai veidotos viendabīga mīkliņa, bet pārāk daudz nepārmaisot un galvenais nemaisot strauji un nekuļot, lai neiemaisās pārāk daudz gaisa.

Beigās, viegli maisot, mīklā atliek tik vienmērīgi iecilāt papildus garšīgumiņus - riekstus, žāvētos auglīšus, magones un šokolādes gabaliņus. Šajā daļā var brīvi izpausties - pievieno savus mīļākos auglīšus un/vai riekstiņus un sēkliņas.

Galvenais, beigās neaizrauties ar maisīšanu, bet tikai viegliņām iemaisīt vēlamos pildījumus!

Tālāk jau atliek vien sadalīt mīklu pa mafinu formiņām un likt cepeškrāsnī uz aptuveni 25 min 190 grādu karstumā. Gatavību var pārbaudīt dažādi, bet es šoreiz skatījos pēc tā, kad mafini jau bija skaisti brūngani un piebakstot ar pirkstu, šķita pufīgi un iebakstītā bedrīte atleca atpakaļ, tad arī ņēmu ārā no krāsns!

Glazūriņai vēl samaisīju kopā pāris ēdamkarotes iebiezinātā piena ar kokosskaidiņām un mandeļu skaidiņām, bet šeit arī brīva vaļa fantāzijai - var pat nelikt neko, var pārkaisīt ar pūdercukuru, bet var veidot arī krēmveida cepurītes no svaigā siera krēma.

Mafini sanāca lieliski un tā daļa, kura nesatilpa dāvanu kastītē, apēdās jau uzreiz vēl silti, cik labi tie bija! :) Bet arī nākamajā dienā, tie garšoja tik pat lieliski un nebija zaudējuši ne savu pufīgo un mīksto tekstūru, ne daudzveidīgo un piesātināto garšas buķeti!

You May Also Like

0 comments