Melnie rīsi krāsu un garšu dažādībai!

by - 05:52

Tik ļoti ļoti garšīgi izrādās ir melnie rīsi! Tāda riekstaina un interesanta garša un patīkama, mazliet pat kraukšķīga struktūra! 

Lai gan atverot iepakojumu,rīsu izskats nelikās vilinošs, tomēr pagatavoti tie garšoja burvīgi! Un, kad pierunāju pagaršot, tad gardu muti ēda pat mazliet aizspriedumainaki cilvēki, kurus parasti ir grūti pierunāt pagaršot, ko jaunu :)

Sākumā, par pašiem rīsiem - tos iegādājos Stockmann pārtikas nodaļā. Noperkami gan jau izvārīti 250g iepakojumā (šie bija manā variantā), līdz ar to, tālākais to pagatavošanas laiks ir pavisam īss - uz paciņas rakstīts 2 min, es gan gatavoju ilgāk, lai iegūtu sev vēlamo risoto tipa konsistenci gala rezultātam.

Lielākā - 500g - iepakojumā, savukārt pieejami vēl nevārīti melnie rīsi, tie tad gan vispirms būs jānovāra gandrīz līdz gatavībai un tikai tad varēs gatavot pēc mana tālāk aprakstītā scenārija ;) 

Pirmajā piegājienā pagatavoju melnos rīsus kokospienā ar seleriju un spinātiem, no šādām sastāvdaļām:
  • melnie rīsi
  • selerija
  • spināti
  • citronpipari
  • pašgatavotais kokosriekstu piens
  • garam masala garšvielas
Dārzeņus apcepu kokoseļļā, pievienoju rīsus un garšvielas, pārlēju kokospienu un sautēju līdz risoto konsistencei. Spināti un melnie rīsi šķita, ļoti laba kombinācija - un vispār biju patīkami pārsteigta par šo ātro un vienkāršo, bet izcilo gala rezultātu! 

Otrajā versijā jau nākamajā rīsu gatavošanas piegājienā tapa šāda veida melno rīsu gardums:
  • melnie rīsi
  • spināti
  • kastaņu šampinjoni
  • pak čoi salāti jeb Āzijas kāposts
  • anīsa sēklas
  • nigelas sēklas
  • sinepju sēkliņas
  • sojas mērce
  • nedaudz čilli
  • pārkaisīšanai rauga pārslas
Pagatavošana līdzīga, kā iepriekš - apcepu visas garšvielas kokoseļļa, tad pievienoju šampinjonus, spinātus un saplūkātu pak čoi, mazliet apcepu līdz pievienoju arī rīsus. Pārlejot nedaudz ūdens (tas pat ne līdz galam pārsedza rīsus) un nedaudz sojas mērces, un atkal sautēju līdz risoto konsistencei.

Tā pa Āzisko sanāca, jo gan sojas mērce, gan pak čoi kāposts piedeva lielisku akcentu jau tā burvīgajiem rīsiem.

You May Also Like

0 comments