Kazas siera kūciņa ar karamelizētiem bumbieriem un kurkumas-ķirbja mērci

by - 04:11

Vai zināji? Kazas piens ir bagātīgs ar vitamīniem un minerālvielām, turklāt tajā ir arī mazāk holesterīna, ogļhidrātu un kaloriju. Kazas piens satur daudz olbaltumvielu, tikpat daudz D vitamīna kā govs piens, bet kazas pienā ir vairāk A, B vitamīnu, riboflavīna, kā arī augstāks minerālvielu daudzums – kalcijs, kālijs, magnijs, tiamīns, niacīns, dzelzs un fosfors.

Kazas pienā esošās omega 3 taukskābes ir neaizvietojamas un veicina sirds un asinsvadu veselību. Vitamīni un minerālvielas, kuras atrodas kazas pienā sekmē kaulu stiprināšanu un labvēlīgi iedarbojas uz redzi un ādu. Turklāt kazas piena produkti ir mazāk alerģiski un organismam vieglāk sagremojami.

Tāpēc, lai top veselīgās un gardās kazas siera kūciņas!

Pagatavošanai 3 porcijām būs nepieciešamas pavisam maz un vienkāršas 3 sastāvdaļas:
  • 150 g svaigais kazas siers
  • 150 g grieķu jogurts Baltais
  • 1 ola
Papildus saldumam:
  • cukurs (vai cits saldinātājs), pēc garšas
  • vaniļas cukurs vai esence, pēc vēlēšanās
Nekādu miltu, sviesta vai eļļu un arī pagatavošana tik pat vienkārša, kā sastāvdaļu saraksts:

Sajaucu kopā sieru, jogurtu un olu, pievienoju cukuru un vaniļas cukuru pēc garšas un kūkas masa gatava. Sadalīju masu pa trīs formiņām (8 cm diametra Creme brulee tipa cepamtrauciņi) un liku ūdens peldē cepties cepeškrāsnī aptuveni 50 min 150-160 grādos.

Pirms pasniegšanas kūciņas noteikti pilnībā atdzesē, vēlamas pat vairākas stundas ledusskapī.

Kūciņas pasniedzu ar cukura karameles stīdziņām, dateļu etiķī karamelizētu bumbieri un kurkumas-ķirbja mērci.
Lai gardi! :)

You May Also Like

0 comments