Aveņu kakao kokoskūciņa ar zemesriekstu sviestu

by - 10:07

Pavisam ātra un vienkārša kūciņa bez olām un sviesta.

Sastāvā improvizēju ar......

....šādām sausajām sastāvdaļām:
  • 5 ĒK kokosriekstu miltu (Biona - nopērkami Biotēkā)
  • 1 ĒK ar kaudzi pilngraudu miltu
  • 1 ĒK turku zirņu miltu
  • 1 ĒK ar kaudzi auzu miltu
  • 1 ĒK brūnais cukurs
  • 3 ĒK kakao
  • cepamais pulveris


...šādām slapjajām sastāvdaļām:
  • 2/3 glāzes pašgatavotā kokosriekstu piena
  • 1/3 glāzes kokosriekstu eļļa
  • 1/3 glāzes silta ūdens
  • 1 ĒK kļavu sīrups
  • 1/2 tējkarote ābolu etiķis
...un šādām piedevām:
  • zemesriekstu sviests
  • vasarā pašgatavots aveņu ievārījums
Kūciņa no minētajiem sastāvdaļu daudzumiem sanāk neliela, man bija aptuveni 18 cm diametra forma.

Sajaucu kopā visas sausās sastāvdaļas. Izkausēju kokoseļļu, sajaucu ar pašgatavoto kokosriekstu pienu, karsto ūdeni, ābolu etiķi un kļavu sīrupu un pievienoju sausajam maisījumam. Visu lēnām maisu ar putojamo slotiņu, kamēr izveidojas vienmērīga bieza krējuma konsistences mīkliņa. Šajā brīdī var pievienot papildus kokosriekstu pienu/siltu ūdeni vai kādus no miltiem, ja mīkliņa liekas par biezu vai šķidru.

Gatavo mīkliņu lieku formā un papildinu ar zemesriekstu sviestu. Iesaku mūsu pašu latviešu ražojumu Nuteko (97% - zemesriekstu) vai zīmola Meridian Bio 100% zemesriekstu sviestu bez jebkādām papildus piedevām (tas, protams, tad, ja nav jau sava pašgatavotā zemesriekstu sviesta krājumu! :)) Zemesriekstu sviestu vienkārši ielieku mīkliņā pa gabaliņiem, nevis iemaisu visā mīklas masā, tā, lai kožot gatavajā kūciņā, ik pa brītiņam uzkostos zemesriekstu sviesta garšas!

Lieku kūciņu cepties 180 grādu temperatūrā aptuveni uz 25 minūtēm un, kad kūciņa jau šķiet teju teju gatava, pārklāju to ar aveņu ievārījumu un lieku cepties vēl uz 10 min. Gatavs!


Lai gardi!

You May Also Like

0 comments