Veselīgais tropiskais biezpiena-kokosa deserts

by - 05:52

Veselīgs deserts gan ikdienai, gan svētku reizei ar tropisku kokosa un banāna niansi latviskā biezpiena izpildījumā :)

Sastāvā 3 porcijām:
  • 50 g kokosriekstu skaidiņas
  • 3 ĒK Indijas riekstu
  • 200 g vājpiena biezpiens
  • 1 ĒK Indijas riekstu sviesta
  • 1 banāns
  • vaniļas esence
  • kļavu sīrups, medus, cukurs, iebiezināts nevārīts piens vai cits saldinātājs pēc savām vēlmēm un garšas
  • kokosa eļļa pēc izvēles
Kokosriekstu skaidiņas un Indijas riekstus apleju ar siltu ūdeni, tik daudz, lai tie būtu pārsegti un ļauju kādas 30 min. pamērcēties.
Pēc tam kokosa skaidiņas kopā ar Indijas riekstiem un ar visu ūdeni sablenderēju tik ilgi, kamēr izveidojas vienmērīgā krējuma konsistences masa. Masai pievienoju arī banānu un blenderēšanas procesā pakāpeniski arī 200 g vājpiena biezpienu, ēdamkaroti Indijas riekstu sviesta, vaniļas esenci un vaniļas cukuru, mazliet kļavu sīrupu un, protams, nogaršoju - ja prasās vairāk salduma var pievienot dažādus saldinātājus, sākot no visparastākā cukura vai iebiezinātā piena, vai pat medus, agaves sīrupa - bet man likās, ka banāns ar kokosu dara savu un deserts bija gana saldens, bet ne pārsalds - atsvaidzinoši tropiska garša! Un jo mazāk cukura, jo veselīgāks gala rezultāts taču! :)

Pašās beigās vēl var pievienot 1 līdz 3 ēdamkarotes kokosa eļļas, tad krēms pēc atdzesēšanās ledusskapī kļūs vēl stingrāks, bet arī dēļ kokosa, riekstiem, biezpiena un banāna krēmam kopumā, manuprāt, veidojas ļoti patīkama konsistence.

Atliek tik sadalīt desertu pa trauciņiem un likt ledusskapī savilkties garšiņām! 

Es vēl desertiņu dekorēju ar šokolādes-banāna krēmu:
  • 1 banāns 
  • 50 g vājpiena biezpiens 
  • keroba pulveris (vai kakao)
  • un aptuveni 25 grami tumšās šokolādes
Banānu sablenderēju kopā ar biezpienu un kerobas pulveri un sajaucu iegūto krēmu ar izkausētu melno šokolādi.

Viegls, gards un veselīgs deserts gatavs!

You May Also Like

0 comments