Turku zirņu vegāniskie plācenīši

by - 14:40

Ātri, garšīgi, bez olām, bez sviesta un bez kviešu miltiem, bez olām un bez taukvielām, bet ar nelielu austrumniecisku piesitienu, tādi sanāca vegāniskie turku zirņu plācenīši.

Sastāvā:
  • 100 g burkāni
  • 1 buņdžiņa turku zirņu
  • 2 ĒK turku zirņu milti
  • 5 saulē kaltētu tomātu sķēles
  • 2 ĒK kaperi
  • neliels gabaliņš ingvera
  • garšvielas - nigelas sēklas, kurkuma, čilli, kajenas pipari, melnie pipari, garam masala garšviela
Pavisam vienkārša un ātra pagatavošana, jo lielāko daļu darba paveiks blenderis :)

Burkānus ar noskalotiem turku zirņiem un ingvera kripatiņu sablenderējam līdz vēlamajai konsistencei -
gluži putras konsistenci neblenderēju, jo gribējās, lai jūtās vietām arī zirnīšu kraukšķis. Brīdi pirms blenderēšanas beigām, masai pieliekam arī kaltētos tomātus un mazliet pablenderējam, lai tie tiek sasmalcināti nedaudz sīkāki, bet tomēr paliek gabaliņos.

Pārliekam blendera saturu bļodiņā, pievienojam vēlamās garšvielas, turku zirņu miltus, kaperus un es vēl nedaudz (ap 1 ĒK) pielēju VomFass grauzdēto sezama sēklu eļļu, bet arī bez tās droši var iztikt (protams var likt arī citas eļļas pēc saviem ieskatiem, vai nepievienot taukvielas vispār). Visu samaisam kopā un veidojam plācenīšus, kurus apvārtām sēkliņu mikslī un liekam uz cepamplāts. Cepu 12 min, tad apagriezu visus plācenīšus uz otru pusi un pacepu vēl 8-10 min. 

Gatavus var pasniegt gan ar salātiem, gan kā piedevu citiem ēdieniem, gan kā veģetārā burgera kotletītes aizvietotājus. Variāciju daudz, lai izdodās!

You May Also Like

0 comments