Turku zirņu siera uzkoda ar spinātu-selerijas pesto un karamelizētu austersēņu-sīpolu marmelādi

by - 12:36

Kad gatavs gardais turku zirņu siers, kura recepti un pagatavošanas procesu vari atrast šeit, tad tā vien gribās eksperimentēt ar dažādām tā pasniegšanas iespējām. Lūk, viens no variantiem:
  • Pasniegt sieru, kā uzkodu pārlietu ar spinātu-seleriju pesto un garnētu ar karamelizētu sīpolu-austersēņu marmelādes mērci.
Par pesto:
Blenderī lieku selerijas kātu, svaigus spinātus, ķirbju sēkliņas, ķirbju sēkliņu eļļu un kaņepju sviestu, visus daudzumus skatoties uz aci un variējot tā, lai iegūtu vēlamo pesto konsistenci. Ja vēlama šķidrāka mērcīte, tad blenderējot var pievienot arī ūdeni.

Par karamelizēto austersēņu-sīpolu marmelādi:
Vienādās proporcijās ņemu gan sagrieztus sīpolus (ne pavisam sīki, man labāk patika tādi palili gabaliņi) un sagrieztas austersēnes. Karstā pannā apgrauzdēju Muscovado cukuru (vai var arī brūno cukuru) un gī sviestu (vai kokoseļļu) , pievienoju sīpolus un pēc brīža arī sēnes, kā arī garšvielas - tās, protams, var atkal pēc saviem ieskatiem, man šoreiz bija nedaudz pipari, nedaudz čilli, nedaudz sarkanās paprikas pulveris. Mazliet pacepu un, kad sīpolu-austersēņu mērcīte jau sāk pamazām karamelizēties, pārleju arī mazliet sojas mērces un pielieku nedaudz griķu medus (var arī parasto, protams!). Ļauju uz pannas visam vēl pacepties un sakaramelizēties, pārbaudot vai neprasās vēl kādu papildus garšvielu vai sojas mērci, vai medu un tad jau arī austersēņu-sīpolu `marmelāde` gatava.

Visu kārtojam uz šķīvja un baudām!







Lai gardi!

You May Also Like

0 comments