Raw jeb svaigēdāju kūciņas ar aprikožu-indijas riekstu krēmu

by - 05:40



Tik ļoti, ļoti gardas, ka nav iespējams pretoties!

Kūciņas pamatā Mandeļu-dateļu brīnišķīgais apvienojums, bet pildījuma sastāvā:
  • Žāvētas aprikozes
  • Indijas riekstu sviests (Meridian ir mans favorīts, jo 100% sastāv no riekstiem - maiga un patīkama garšā un krēmīga konsistence)
  • kokosriekstu eļļa
  • čia sēkliņas
  • Nedaudz griķu medus (tas, lai papildinātu savus dzelzs krājumus, jo griķu medus, starp citu, ir bagātīgs dzelzs uzturvielu avots). Šo, protams, vari aizvietot ar kļavu sīrupu, agaves sīrupu, parastu medu vai iztikt vispār bez saldinātājiem, jo arī aprikozes darbojas, kā ļoti izteikts saldinātājs, tā kā es šoreiz to griķu medu vairāk uzturvielu dēļ pievienoju-trūkst man tā dzelzs organismā :(
Visu lielāko darbu paveic blenderis, pašai atliek vien uztaisīt groziņveidīgu pamatnīti no mandeļu un dateļu masas, uzklāt Indijas riekstu krēmu pildījumā un īpašam akcentam uzspraust pa vienai kanēlī karamelizētai mandelītei uz katras kūciņas un burvīgais deserts gandrīz gatavs!

Tagad tik atliek paciesties, kamēr tas kādu laiciņu padzīvosies ledusskapī, sadraudzējoties garšiņām un ieņemot pareizo tekstūru!

Šīm kūciņām ir vēl kāds lielisks pluss - tās var uzglabāt saldētavā un brīžos, kad sakārojas, ko gardu un salīdzinoši veselīgu - lūdzu, izņem no saldētavas, ļauj atkausēties un baudi šo perfekto garšu salikumu!


You May Also Like

0 comments