Netreknā Svaigā kazas siera kūciņa ar alternatīvo "piparkūku" pamatni

by - 13:12


Mans šīs ziemas favorīts - kazas siers! Tas nu tad tiek tapināts gan sāļajos, gan saldajos ēdienos! 

Tāpēc šoreiz receptīte saldajai kazas siera kūciņai.

Pamatnei, alternatīvo piparkūku mīkla (par to jau rakstīts arī iepriekšs).

Siera kūciņai (2 personām): 
  • 150 g Svaigais kazas siers (100 grami tikai 152 kcal) 
  • 100 g Grieķu jogurts (vai jebkurš cits baltais jogurts bez piedevām ar krēmīgu konsistenci un ja gribās, ko treknāku un saldāku, var, protams, arī saputot saldo krējumu) 
  • 3 ĒK iebiezināta piena (bet var, protams, arī vairāk, atkarībā no vēlamās salduma pakāpes) 
  • ½ TK vaniļas cukura (bet arī šo var vairāk) 
  • pavisam nedaudz želatīna uz šo apjomu (es skatījos uz aci, bet nu aptuveni 1 TK sausā želatīna pulvera)

Pamatnītei no mīklas izveido vajadzīgo formiņu (atkarībā kādā trauciņā plānojat likt kūciņu) un izcep, kā piparkūku apt. 10-12 min, vai uzreiz ieklājot kūkas formā un arī cep to pašu laiku. Pamatnīti atdzesē.

Tikmēr uzbriedina želatīnu aukstā ūdenī. Samaisa kopā visas kūciņas sastāvdaļas un vēlāk piemaisa arī uzsildītu želatīnu un lej pāri piparkūku pamatnītei.

Liekam iekšā ledusskapī, lai sastingst un, kad gatavs, rotājam un pasniedzam ar ko vien sirds kāro - man šoreiz siera kūciņai pāri pārbērās čia sēklas, papildus veselīgumam, un pasniedzot vēl pievienoju sagrieztus hurmas gabaliņus, pārkaisot ar smalcinātu ceilonas kanēli un kūciņu pārlejot ar pāris pilieniem kļavu sīrupa.

Lai gardi!

You May Also Like

0 comments