Melnās piektdienas melnā svētku šokolādes kūka!

by - 08:19

Šokolāde – tas, kas saskaņā ar pētījumiem garšo četrpadsmit no katriem desmit cilvēkiem. 
/Sandra Bointona/

Tad par godu priecīgai piektdienai, kas izrādās esot melnā piektdiena - lai top klasiska melnās šokolādes kūciņa (un bez glutēna tostarp)! :)

Sastāvā: 
  • 3 lielas olas 
  • 150 g šokolāde 
  • 50 g sviests 
  • 2 ĒK kokosa eļļa 
  • 2 ĒK kakao pulveris 
  • 5 ĒK cukurs 

Pagatavošana tik pat vienkārša, cik sastāvdaļu saraksts. 

Kokosa eļļu, sviestu un šokolādi izkausēju vienā traukā, atsevišķi sakuļu olu baltumus un olu dzeltenumus ar cukuru, kam pievienoju arī kakao. 

Iemaisu šokolādes masu saputotajos olu dzeltenumos un beigās iecilāju arī olbaltuma masu. 

Atliek tik likt krāsnī un cept aptuveni 40 min, bet nevajag arī pārcept, lai kūciņa paliek šokolādīga un nav sausa. 

Ja gribās var ēst tādu pašu, bet var nodekorēt ar riekstiņiem vai ogām, var griezt uz pusēm un pildīt ar šokolādes krēmu, vai vienkārši pārklāt ar glazūru, kas var būt: 
  • izkausēta šokolāde + saldais krējums 
  • kokosa eļļa + kakao 
  • kokosriekstu piens + šokolāde 
Lai izdodas garšīga bezglutēna šokolādes kūciņa! 

You May Also Like

0 comments