Karaliskās mīdijas ar kazas sieru

by - 07:41

Svētdiena ir lieliska diena, lai uzaicinātu ciemos draugus un pacienātu ar karaliskām mīdijām vīna un kazas siera mērcē.

Rezultāts, kā no augstākās klases brunch galdiem, bet process izrādās pavisam vienkāršs!

3 galveno sastāvdaļu receptes pagatavošanai vajadzēs:

  1. lielās mīdijas čaulā
  2. baltvīns
  3. siers pēc saviem ieskatiem - man šoreiz bija kazas kamamber tipa siers, bet izcili sanāk arī ar dor blue sieru, parmesan sieru vai jebkuru jūsu iecienītāko sieru - katrs no tiem veidos dažādākas garšu nianses

Mīdijas lieku katliņā un pārleju ar baltvīnu tieši tik daudz, lai šķidrums tikai nedaudz pārsegtu pagaidām vēl aizvērto mīdiju vāciņus. Vāru mīdijas līdz brīdim, kad tās skaisti atveras. 

Kad vāciņi atvērušies, mīdijas pa vienai atplēšu, atstājot tikai vienu vāciņa pusi ar pašu mīdiju un tos izkārtoju karstumizturīgā lēzenajā šķīvī, kuru var likt krāsnī. Pārberu mīdijām provansas zaļumus un pārkaisu sagrieztus kazas kamambertipa siera gabaliņus un nedaudz pārleju vēl vīna mērcīti un lieku cepeškrāsnī uz aptuveni 8 min vai vienkārši, kamēr siers izkusis!

Pasniedz siltas un pārsteidz savus draugus ar vienkāršu, ātru, bet lielisku svētdienas mājas branča uzkodu!

You May Also Like

0 comments