Burkānu-turku zirņu miltu sacepums

by - 13:33

Absolūti vienkāršs, bet fantastisks ēdiens sanāca :)

Sastāvdaļas:
  • aptuveni 400 g burkānu (ko sablenderēju blenderī, lai nav jārīvē) 
  • 2 ĒK kaperi 
  • 2 ĒK sēkliņu mix 
  • 2 cm ingvera saknes - smalki sagriezts
Mīkliņas daļai:
  • ap 5 ĒK turku zirņu miltu, bet jāskatās pēc sajūtām 
  • ap 1 ēk kukurūzas putraimu 
  • 3 ĒK rauga pārslu (tas sierainās garšas un smaržas sēņu dzimtas B vitamīna avots - nevis raugs, kā daži to mēdz saprast :)) (p.s. bez šī, protams, var arī iztikt :)) 
  • šķipsna cepampulvera 
  • 4 ĒK Baltais grieķu jogurts (šim ir perfekta bieza konsistence), bet, ja vēlamies iztikt bez piena produktiem, tad šo var lieliski aizstāt, piemēram, ar indijas riekstu krēmu (sablenderēti izmērcēti indijas rieksti ar ūdeni), protams, var pievienot kādu no riekstu pieniem (tikai tad vajadzēs iespējams nedaudz vairāk zirņu miltu) vai zīdaino tofu - iespēju daudz ;)
  • 1 ĒK grauzdētās sezama eļļas (no VomFass) 
  • un ūdens pēc nepieciešamibas, nevaru īsti pateikt, cik kopumā mīkliņai pieleju, bet sajaucot visas iepriekš minētās sastāvdaļas, (izņemot burkānus) jāsanāk tādai līstošas konsistences pankūku tipa mīkliņai.

Tātad mīklai paredzētās sastāvdaļas sajaucu, pievienojot garšvielas pēc saviem ieskatiem (man šoreiz bija indiešu karijs, kurkuma,čilli pipars, ingvers un muskatrieksts). un noliekam uz kādām 30 min līdz stundiņai, lai ievelkas.


Burkāniņus, lai nav jātērē laiks un enerģija rīvējot, saliku blenderī un 2 min laikā smalki burkānu krikumiņi gatavi. Tiem pievienoju kaperus, sēkliņu miksu, uzrīvēju nedaudz muskatriekstu un piemetu vēl šķipsniņu kumīna sēklu.

Kad mīkliņa pastāvējusi, iemaisu tajā iekšā burkānu masu un leju cepamformā. Pārkaisīju vēl ar sēkliņām un cepeškrāsnī iekšā uz kādām 40 min. 

Rezultāts sātīgs un ļoti garšīgs! 

Otrajā piegājienā burkāniem pievienoju vēl sauju kukurūzas, bet mīklai un pārbārstīšanai kvinoju - mīklā 1 ĒK baltā kvinoja, bet pārbārstīju ar sarkano + balto kvinoju un linsēklām!  

No šādi pagatavotās sacepuma mīkliņas patiesībā droši var cept arī plācenīšu jeb pankūciņas vai pat veģetārās kotletītes (tad mīkliņu nedaudz biezāku - mazāk ūdens), bet tā kā taisīju tīri priekš sevis šoereiz, tad izskatam un pasniegšanai nebija tik liela nozīme un ērtāk bija uzcept cepeškrāsnī visu masu uzreiz! Bet, ja gribētos ģimenes pusdienām vai svētku galdam, tad šādas veģetārās kotletītes vai pankūciņas būtu interesants papildinājums ierastajiem ēdieniem.

Lai gardi!

You May Also Like

0 comments