Burkānu-banānu veselīgais vegānbraunijs

by - 13:30

Arī gavēņa laikā vari palutināt sevi ar brauniju! Jā tieši tā - turklāt bez kviešu miltiem un bez sviesta vai olām, bet gan no veselīgajiem burkāniem un banāniem, kas abi dos dabīgu saldumu, līdz ar to arī bez cukura droši varēsi iztikt!

Bet patiesībā man mājās vienkārši bija iekrājušies jau samizoti burkāni un nogatavojies banāns, sāļais burkānu sacepums jau bija izcepts, tā kā bija jāķeras pie kā saldāka :)

Tā nu, kārtējo reizi improvizējot, veselīgā vegānbraunija sastāvā iekļuva:
  • 300 g tvaicētu burkānu 
  • 1 liels gatavs banāns 
  • 1 ĒK kļavu sīrups 
  • 2 ĒK ar kaudzi turku zirņu milti 
  • 5 ĒK kokosa milti 
  • silts ūdens 
  • Mandeļu esence 
  • 2 ĒK kokosriekstu eļļa 
  • šķipsna cepampulveris 
  • ceilonas kanēlis 
  • 2 ĒK keroba pulveris 
  • 2 ĒK kakao pulveris 
  • 1 ĒK vaniļas cukurs 

Burkānus ar banānu un kļavu sīrupu sablenderēju, bet kokosa miltus, turku zirņu miltus, cepamo pulveri samaisīju un aplēju ar siltu ūdeni (tā, lai miltu maisījums ir pārsegts un vēl mazliet).



Burkānu un banānu masā iemaisīju kokosa eļļu, mandeļu esenci, kanēli, kerobu un kakao pulveri.



Tikmēr miltu maisījums siltajā ūdenī būs jau uzbriedis un visu ūdeni uzsūcis (jāskatās uz aci, vai nevajag vēl mazliet ūdens - mīkliņai jāsanāk šķidra krējuma vai biezo pankūku lejamas konsistences). Kad abi maisījumi gatavi, liekam tos kopā un viendabīgi iemaisam banānu-burkānu masu miltu mīkliņā. 

Pēc tam jau pavisam vienkārši - liekam formiņā un cepam līdz gatavībai - aptuveni 30-40min. Un dekorējam pēc sirds patikas.



Es šoreiz ar dekorēšanu neaizrāvos, uzliku vien pekanriekstus, toties pasniedzu kopā ar fantastiski gardu un veselīgu avokado-šokolādes-pistāciju musu pirmajā variantā, 

  • ar avokado-banānu krēmu otrajā variantā
  • un ar banāniem, čia sēklām un saldējumu lielākajiem gardēžiem trešajā variantā.

Bet laba ideja, manuprāt, ir šo braunija masu likt kēksu formiņās un avokado - šokolādes musu vai avokado-banānu musu uzlikt atdzisušajiem kēksiņiem ar konditorejas uzgaļiem, kā dekorāciju, tā kā nākamreiz mēģināšu šādu "skaisto" variantu :)




Lai veselīgi un gardi!

You May Also Like

0 comments