Aveņu pilngraudu-mandeļu-auzu miltu braunijs

by - 14:25

Atkal vajadzēja ātru cienastiņu un tā kā tieši šodien biju iepirkusi pilngraudu miltus no Grauda Spēka, bet mājās vēl bija aizķēries šīs vasaras aveņu ievārījums, tad nu tapa ātrais šokolādes-aveņu braunijs no pilngraudu, mandeļu un auzu miltiem.

Sastāvā:
  • 2 olas
  • ½ glāzes pilngraudu milti
  • ½ glāzes auzu milti
  • ½ glāzes mandeļu milti
  • šķipsniņa cepampulveris
  • 100 g tumšās šokolādes
  • 1 glāze mandeļu piens
  • 2 ĒK kokosriekstu eļļa
  • keroba, kakao, cukurs (var aizvietot ar citiem alternatīvajiem saldinātājiem), karameļu sīrups (var aizvietot ar kļavu sīrupu)

Olas ar cukuru saputoju, bet visu trīs veidu miltus sajaucu ar cepampulveri, kakao un kerobu un pārleju ar mandeļu pienu, lai miltiņi uzbriezt. Izkausēju šokolādi ar kokosriekstu eļļu un pievienoju olu masai. Samaisu kopā gan miltu-piena, gan olu-šokolādes masas un leju formiņā.
Tālāk jau tik atliek skatīties, cik ilgi braunijs gribēs sēdēt krāsnī. Man sanāca aptuveni kādas 25 min, tad izņēmu, pārklāju ar aveņu ievārījumu un cepu vēl 10 min. Gatavs!

Vienkārši un ātri vai ne? :)

You May Also Like

0 comments