Asā čilli-ingvera kokosriekstu piena Austrumnieciskā zupiņa ar tītara fileju, garnelēm un stikla nūdelēm

by - 14:22

Cik garda, ātra un pat ļoti sātīga zupiņa! 

Tā kā man patīk vairāk biezzupas, tad arī šī zupiņa bija tik pārpilna "biezo" sastāvdaļu, ka der kā perfekts pusdienu ēdiens, nevis, kā nereti ierasts ar zupiņām - priekšēdiens! Tikai brīdinu - rada atkarību - izēdot vienu bļodiņu gribās nākamo :)

Sastāvā:
  • burkāni 
  • šampinjoni 
  • plānās rīsu nūdeles 
  • tītara fileja 
  • garneles 
  • kokosriekstu piens 
  • čilli, ingvers, muskatrieksts


Vispirms apcepu eļļiņā (vai gī sviestā - pēc saviem ieskatiem) sīki sagriezto svaigo čilli gabaliņu, sasmalcinātu ingvera gabaliņu un svaigi rīvētu muskatriekstu. Uzreiz pēc tam pievienoju katliņā arī burkānus, pāris minūtes visu apcepot un tikmēr sagatavojot sēnītes. Pievienoju katliņā sēņītes, un neaizmirstot ik pa brītiņam apmaisīt, sagatavoju tītara fileju kumosa lieluma gabaliņos. Lieku katliņā arī tītaru, visam pārberot melnos piparus un čilli pulveri un pasautēju visu vēl kādas pāris minūtes. Tad jau leju klāt ūdeni, lai pārsedz visu katliņa sastāvu un vēl mazliet (protams, var izmantot arī buljonu, bet es parasti izlīdzos ar dažādām garšvielām). 

Vārīt nevajag ilgi, jāskatās lai gaļiņa un burkāni būtu mīksti.

Pašās beigās pieleju kokosriekstu pienu, pāris minūtītes vēl pavārot un tad jau kārta arī pēdējai sastāvdaļai - garnelēm! Bet tagad gan vairs ilgi nevāram, es nereti pat izslēdzu plīti un vienkārši atstāju uz siltā riņķa pasildīties - lai garnelītes nepārvārītu un nepadarītu sīkstas.

Burvīgs asā čilli un ingvera kontrasts ar maigo kokosriekstu pienu, tītaru un garnelītēm! 

Izbaudi!


You May Also Like

0 comments