Meistarklase Daugmales Jāņa Bišu Medus Saietā

by - 03:30

Neesmu alus mīlis, lai neteiktu, ka alu patiesībā nedzeru vispār! Toties medus gan... mmm.. garšo! Tāpēc ar lielu prieku un entuziasmu izbaudīju lieliskos šefpavāru šedevrus Daugmales Jāņa Bišu Medus Saietā!

Ēdienkarte bija visnotaļ raiba un patiesi tieši tik pat raibi arī tas viss izskatījās un garšoja dzīvē. Galvenais noteikums visiem ēdieniem bija medus un Lielvārdes alus iekļaušana pasniegtā ēdiena sastāvā, neatkarīgi, vai tas būtu sāļais vai saldais.

Skaidrs, kā diena, lielāko daļu šo šedevru mājās mums neatkārtot, jo dažos sastāvdaļu un pagatavošanas procesa apraksts bija tik garš, ka pasākuma vadītājs pat vairākkārt apstājās, lai dziļi ievilktu elpu un spētu līdz galam to visu nolasīt! Un tieši tik pat sarežģīti, kā aprakstīts, ēdiens izskatījās arī pasniegšanas brīdī, tāpēc neko daudz nekomentēšu, jo vārdi šeit brīžiem bija lieki - visu izteica krāsas un garšas!


Pasākuma ēdienkartē sastapām:


Restorāns "PIRAMĪDA"
Šefpavārs: Scott Kennedy
Vistas Konfita Timable iesūcināta ar griķu medu, pasniegta ar "Lielvārdes Gaišais" alus sviestā panētu sparģeli un vieglu griķu medus sinepju mērci.

Restorāns "LOOK"
Šefpavārs: Kārlis Mugins
Griķu medus un "Lielvārdes Gaišais" alus mērce ar tīģergarnelēm, vistas fileju un tomātu putām.

Restorāns: K.I.D.*
Šefpavārs : Kristaps Sīlis
Gurķu jogurta sorbets ar griķu medū marinētiem gurķiem, “Lielvārdes Tumšais” alus zefīriem, bišu maizes drumstalām, gurķu pelniem, griķu medus sūkļkūku, medus kaviāru, bezē, tapioku un vaniļas eļļu.


Restorāns: "KEY to RIGA"

Šefpavāre: Gunita Rolova

Marinēta cūkgaļas fileja "Lielvārdes Gaišais" alū, ingvera-griķu medū ar vārītām cūku pupām un ceptām gailenēm.

Restorāns: "Illu Zion"
Šefpavārs: Eduards Haritonovs
Kūpināts zutis "Lielvārdes kviešu" alus un griķu medus glazūrā ar rukola salātiem, marinētām bietēm, grillētiem persikiem, mārrutku mērci un "Granny Smith" ābolu šķēlītēm.

"FABRIKAS RESTORĀNS"
Šefpavāre: Aiga Zvejniece
Griķu nūdeles karamelizētas griķu medū ar kazas siera saldējumu un "Lielvārdes Tumšais" alus mērci.

Restorāns "BERGS"
Šefpavārs: Nauris Jakuško
Griķu medus šūna "Lielvārdes Kviešu" alū ar marinētiem gurķiem, meloņu-bazilika sorbertu un iesala saldējumu.

"Bar&Grill restaurant 36. line" 
Šefpavārs: Lauris Aleksejevs
Sīgas fileja ar griķu medus - "Lielvārdes Gaišais" alus Sabajonas mērci un alus mīklas grauzdiņiem.

Restorāns: "32 augusts"
Desertu meistare: Dace Tomsone
Citrusaugļu muss šokolādes tūtiņās ar "Lielvārdes Tumšais" alus mērci un griķu medū karamelizētiem apelsīniem, citroniem, laimu.

You May Also Like

0 comments