Mandeļu - apelsīnu bezglutēna cepumiņi

by - 02:59

Taisīju pašgatavoto marcipānu, bet tā kā sanāca ļoti daudz un izdomāju, ka daļu samalto mandeļu masas izmantošu gardu bezglutēna cepumiņu pagatavošanai.
Tā nu eksperimentā piedalījās:
  • 2 saujas mandeles
  • 1 -2 ĒK kļavu sīrups
  • 3 dateles
  • 1-2 ĒK žāvētas dzērvenes
  • smalki sarīvēta miza no 1 neliela apelsīna un izspiesta sula no šī paša apelsīna (ap 2 ĒK)
  • mandeļu essnce
  • 2 ĒK kokosa skaidiņas
  • 1 ĒK kokosa eļļa
  • 2 olu baltumi
Mandeles kopā ar datelēm un kļavu sīrupu sablenderēju, pievienoju žāvētas dzērvenes, un vēl mazliet pablenderēju, bet tikai tik daudz, lai mazliet sasmalcinātu odziņas, bet lai tās pavisam nesajauktos viendabīgā masā. Gatavajam maisījumam pievienoju kokosa eļļu, 2 olu baltumus rīvētu apelsīna miziņu un apelsīna sulu.

Visu samaisu kopā un izveidoju viendabīgu masu vēlamajā formā - šajā gadījumā ieliku follijā kvadrātveida garas desas formā un uz stundiņu ledusskapī. Izņemot no ledusskapja, mandeļu cepumu masu no visām pusēm apvārtīju vēl kokosskaidiņās un sagriezu aptuveni centimetru lielos cepumiņos un kārtoju uz cepampannas. Cepu apmēram 35-40 min 180-190 grādu temperatūrā.

You May Also Like

0 comments