Kārdinošā siltā šokolādes fondantkūciņa (bez kviešu miltiem)

by - 00:52

Tapa kārtējais eksperiments - kā parasti - bez receptēm, bez virtuves svariem, tik no sajūtām un tā brīža vēlmēm! Rezultāts: Kārdinošā siltā šokolādes fondantkūciņa ar, jāsaka, pat diezgan labām uzturvielām un bez kviešu miltiem - ar kokosriekstu un auzu miltiem un kokosriekstu eļļu

Aptuvenās sastāvdaļu proprcijas divām porcijām:

  • 1 ĒK ghī sviests (šo var droši aizstāt ar papildu ĒK kokosriekstu eļļas, ja negribās izmantot sviestu vispār) 
  • 1 ĒK kokosriekstu eļļa 
  • 120 ml baltais jogurts 
  • 1 ĒK iebiezinātais piens 
  • 1 ola 
  • 1 ĒK auzu miltu 
  • 1 ĒK kokosa miltu 
  • šķipsniņa cepampulvera 
  • 50 g melnā šokolāde (man bija melnā fazer šokolāde ar drupinātiem lazdu riekstiem, līdz ar to kūciņām bija papildus riekstaina garšas nianse) 
  • 1 ĒK keroba + 1 TK dabīgais nesaldinātais kakao pulveris
Pavisam vienkārši - sajaucam jogurtu ar iebiezināto pienu un olu, tad pievienojam visas sausās sastāvdaļas. Tikmēr mazā katliņā izkausējam ghī un kokosa eļļu, kad tie pakusuši, pievienojot arī sasmalcinātu šokolādi un, maisot, kamēr tā izkūst, izveidojot vienmērīgu masu. Abus gatavos maisījumus savienojam vienā šokolādīgā masā un sadalam pa diviem maziem cepamajiem trauciņiem - man bija aptuveni 8 cm diametra (creme brulee tipa formiņas) un liekam cepeškrāsnī uz 8-10 min. Svarīgi nepārcept, lai viduscītis vēl paliek nedaudz mīksts/šķidrs (cepšanas laiks atkarīgs, cik daudz šķidrā viducīša vēlaties), ja gribās vairāk kēksveidīgu kūciņu, tad cepam, protams, ilgāk.

Lai pamainītu garšiņas, otrajā piegājienā, kad šokolādīgais krēms jau salikts pa trauciņiem, viducītī ieliku pustējkaroti līdz tējkaroti dabīgā 100% riekstu sviesta - šīm kūciņām tad viducītī bija ne tikai mīksts šokolādīgs pildījums, bet arī krēmīgs riekstu pildījums.

Pasniedzam, protams, siltu kopā ar aukstu saldējuma bumbiņu :)


Lai gardi!

You May Also Like

0 comments