Franču konditorejas gardumu meistarklase!

by - 03:45

Esmu saldummīlis - jā - bet nu pēc šdas meistarklases likās, ka saldums no manis plūst pāri pārēm! :)

Bet patiesībā, pēdējā laikā ar eklēriem, vēja kūkām un citiem plaucētās mīklas izstrādājumiem esmu uz Jūs, jo īsti vairs neliekas tās garšas tik labas, kā atceros bērnībā, (kad man eklērs ar skaisto šokolādes cepurīti vai “Vecrīga” ar biezpiena pildījumu, taču bija viens no lielākajiem gardumiem!). Bet tā kā pati joprojām šos konditorijas izstrādājumus nebiju līdz šim taisījusi (varbūt tieši tāpēc, ka likās - vairs negrašo, jo šobrīd nopērkamie ir lielāko ties, īsti nekādi), tad nolēmu, ka Franču konditorijas seminārs būs īstā iedvesmas un zināšanu papildināšanas vieta lietainā janvāra nogales sestdienā.

Ak, ja es būtu ātrāk zinājusi, ka tik fantastiski gardus eklērus iespējams pagatavot...!!!!

Īsumā tik pastāstīšu, ko mēs gatavojām un kā mums gāja, bet pārējo, lai stāsta foto.

Pirmais noteikums Franču konditorijā (kas noteikti nav attiecināms uz mani - laikam tāpēc arī nekad šiem našķiem nebiju pieķērusies) - visu vajag mērīt un svērt, lai būtu konkrēts daudzums noteiktās sastāvdaļas! Es, kas parasti pieradusi eksperimentēt, par šo sajūsmā neesmu, bet šī nu ir tā reize, kad ne eklērs, ne vēja kūciņa bez konkrētas sastāvdaļu proporciju nomērīšanas nu gribēdama Tev nesanāks tāda, kā vajag. :)

Kopumā meistarklases laikā pagatavojām 3 dažādas plaucētās mīklas - ar pienu, bez piena un sāļo ar sieru - kas rezultējās:
  • fantastiskajos ekleros ar mascarpone un tumšās šokolādes krēmu 
  • vēja kūciņās ar baltās šokolādes krēma pildījumu un cukura stiebriņiem 
  • sāļajās garneļu un siera krēma portfolio kūciņās 
Tāpat profesionālajā Gemoss semināry virtuvē tapa arī:
  • gaisīga brūnā lazdu riekstu bezē rulete ar mandarīniem; 
  • brīnešķīgi mandeļu-aprikožu cepumiņi (bez sviesta vai miltiem) - ar izcilu marcipāna garšu un aromātu 
  • indijas riekstu karameles mājas gaumē 
  • un kā tad bez neatkārtojamā šedevra - bezē Pavlovām ar vīnā sautētiem auglīšiem 
Bija patiešām iedvesmojošie un, cik gardi!

Ne velti, kad pēc pāris stundu darbošanās, beidzot sēdāmies pie krāšņā galda, lai visus meistarojumus nobaudītu ne tikai ar acīm - tad Jānis Kairis skaidri un gaiši aizliedza sākt ar vienīgo sāļo ēdienu jeb garneļu-siera portfoļiem - tos drīkstēšot ēst tikai beigās!

Patiesi, pēc visa nogaršošanas, likās, ka vēders jau ir pārpils, bet sāļajiem gardumiem vēl vietas atradās gana, jo pēc tik daudz salduma, pat man - lielajam saldummīlim - nereāli gribējās, ko sāļu, bet tāpēc ne mazāk gardu!



You May Also Like

0 comments