Krāsas, veselība un daudz labu uzturvielu - kārtējā pavisam mazā daļiņa no 2014.gada rudens top idejām

by - 07:14

Palutini sevi nedēļas viducī, ar ko vērtīgu un uzturvielām bagātu vakariņās! Varbūt krāsas Tavā šķīvī var uzburt indiskās garšās pagatavota kvinoja un kraukšķīgie indiešu stila burkāniņi!!

Kraukšķīgie Indiešu burkāni:
Garšvielas: Apcep garšvielas uzkarsētā ghī sviestā – kumīns, nigelas sēkliņas, melnās ķimeņu sēkliņas, ingvera pulveris, muskatrieksts
Uz pannas pievieno burkānus un pāris minūtes ik pa brīdim maisot cep.
Pēc kādām 5 min pielejam nedaudz Dansukker tumšā cukura sīrupa un tādā pašā daudzumā balzamiko krēmu (krēmu nevis šķidro etiķi) un nedaudz arī ābolu etiķi (šeit var liet, protams, arī vīna vai balzamiko etiķi). Visu kārtīgi apmaisām, lai visi burkāniņi nokaramelizējas un turpinām cept, ik pa brīdim maisot, līdz sasniegts vēlamais kraukšķīguma/mīkstuma līmenis.


Kvinojas sautējums indisko garšu gaumē:
Kvinoja, nedaudz burkāns un ķirbis sagriezts gabaliņos, baklažāns gabaliņos.
Garšvielām: sinepju sēkliņas, nigelas sēkliņas, romiešu ķimenes, kurkuma, ingvers, rauga pārslas, sierāboliņš, svaigais timiāns, brūnais cukurs

Lielisks salikums sarkanbaltsarkanajās krāsās ir bietes un kazas siers. Gan svaigā veidā sarīvējot bietītes un sajaucot ar mīksto kazas sieru, gan sacepot bietes krāsnī un pievienojot sieru pasniegšanas brīdī.

Cepts avokado - varbūt tikai izklausās mazliet jocīgi, bet ziemā, kad gribās siltas pusdienas, tad iznāk gards un sātīgs sacepums. Bildītēs redzamais avokado ir cepts krāsnī, vispirms to sapildot ar karamelizētiem sīpoliem, kuskusa kārtu un pārklāts ar kazas siera krēma cepurīti.

Svaigie burkānu salāti ar ķirbju sviestu ir mans 2014.gada rudens super garšu atklājums! Ātri, veselīgi un garšīgi! Pamatā sarīvē burkānus, pievieno linsēklas un ķirbju sēkliņas un vēl sastāvdaļas, ko kārojas (mēģināju gan ar kaperiem, gan ar saulē kaltētiem tomātiem, gan olīvītēm). Un tad galvenā sastāvdaļa - ķirbju sēklu sviests (Meridian firmas 100% Ķirbju sēklu sviests) + nedaudz ķirbju sēklu eļļas. Svaigi un gardi! 

Vēl esmu taisījusi šos salātiņus arī ar svaigi rīvētu riekstu ķirbi vai cukini. Arī dārzeņu, tāpat kā piedevu kombinācijas nebeidzamas - tā kā nebaidies un improvizē!


Lai gardi!

You May Also Like

0 comments